Pre volebný neúspech odstúpilo celé predsedníctvo SMK

13.06.2010 Celý región

Bratislava 13. júna (TASR) - Predseda SMK Pál Csáky po dnešnom rokovaní predsedníctva oznámil, že vzhľadom na neúspech strany vo voľbách do Národnej rady SR odstupuje celé predsedníctvo.
Podľa neoficiálnych výsledkov volieb získala SMK 4,3 percenta hlasov, čo znamená, že prvýkrát neprekročí brány parlamentu.
\"S výsledkom nie sme spokojní, je to citlivá prehra pre SMK, ktorá samozrejme nemôže ostať bez dôsledkov, \" uviedol na margo volebného výsledku Csáky a dodal: \"Dnešným dňom podáme celé predsedníctvo demisiu. \"
Strana bude podľa jeho slov ďalej pokračovať podľa platných stanov a na budúci týždeň zvolali republikovú radu, ktorá rozhodne, ako ďalej. \"Pravdepodobne nám dá mandát, aby sme pokračovali ako úradujúce vedúce teleso do kongresu a predpokladám, že kongres SMK bude zvolaný začiatkom septembra, \" vysvetlil Csáky s tým, že kongres rozhodne ako ďalej.
\"Náš návrh je taký, že ako mimoparlamentná strana budeme samozrejme pokračovať v politickej činnosti, pričom gro našej činnosti sa premiestni do regionálnej a komunálnej politiky, \" priblížil odstupujúci predseda SMK. Najbližšou prioritou pre SMK sú podľa neho komunálne voľby koncom novembra tohto roka.
Csáky zároveň poďakoval všetkým, ktorí sa zúčastnili volieb. \"Myslím si, že to bol sviatok demokracie, \" vyhlásil. Rovnako poďakoval aj voličom SMK a zablahoželal stranám, ktoré sa dostali do parlamentu. SMK podľa jeho slov teší, že nastane zmena vlády na Slovensku.
Rozkol SMK a odchod niektorých členov okolo Bélu Bugára, ktorý sa so stranou Most-Híd do parlamentu prebojoval, Csáky neľutuje. \"Malo to svoje dôvody a tie dôvody boli pravdivé a pretrvávajú, \" povedal.
 

Vyberte región